Bestaande woning met praktijkruimte in Lichtenvoorde energie neutraler maken

Ook voor particuliere klanten staan wij klaar. In Lichtenvoorde heeft ENL Bouwmanagement een woning energieneutraal gemaakt. Hiervoor zijn 30 stuks Full Black 265 Watt zonnepanelen aangebracht welke onafhankelijk van elkaar werken door gebruik te maken van Solar Edge Optimizer. Wekt tot 25% meer energie op uit elk paneel (in vergelijking met een dak met schaduw en obstakels). Daarnaast is alle verlichting in de praktijkruimten vervangen voor LED-verlichting.

Verder is er gekozen om in de praktijkruimten een EHC (Eco Heating Systeem) van het merk Siemens aan te brengen. De warmte die door vele apparatuur opgewekt wordt geeft de ruimte een constante temperatuur van 23 graden Celsius zonder dat de verwarming gebruikt wordt. Tevens is hierbij de mogelijkheid om eigen warm water op te wekken en in de warme zomermaanden worden de praktijkruimten gekoeld.

De leidingen van de cv installatie die in een koof verwerkt waren zijn allen geïsoleerd wat een verlies vermindering opbrengt van 50%, deze warmte ging voorheen verloren in de praktijkruimte.
Geheel zal in maart 2015 afgerond gaan worden